Sinun tähtesi täällä ja kirja-arviointiasiaa

Aluksi pari ilmoitusasiaa: Aion ottaa blogissani käyttöön uuden tavan arvioida kirjoja. Sen nimi on CAWPILE ja sen on kehittänyt G Book Roast -Youtube-kanavalta. Itse kuulin tästä arviointitavasta kuitenkin australialaiselta Erin Smithiltä (jos lukupäiväkirjan pitäminen kiinnostaa, niin kannattaa tarkastaa hänen Youtube-kanavansa, hän on aktiivinen postaaja ja hänen lukupäiväkirjansa on myös visuaalisesti kivan näköinen.) Minulla on ollut pitkään samanlainen tapa arvioida kirjoja; nyt kaipaan jotain uutta ja CAWPILE vaikuttaa hyvältä systeemiltä. Aion kuitenkin säilyttää rinnalla perinteisen tähtiarvostelun, mikä sopii tietokirjoille paremmin. 

Toinen asia, jonka aion omaksua itselleni Book Roast -sivustolta on readathon, siis lukumaraton. Ajattelin tehdä sen ensin pari kertaa vuodessa, mutta jos innostun asiasta niin tulevaisuudessa ehkä useamminkin.   

Heinäkuun alussa kuuntelin Jenni Haukion kirjan Sinun tähtesi täällä. Kirja on mielestäni tekijänsä näköinen, hillitty ja hallittu. Tätä kirjoittaessani USA:ssa on kohta jännittävät ajat käsillä presidentinvaalien takia, ja loanheitto vain yltyy. Tyyliin tottumaton suomalainen ei voi muuta kuin hämmästellä miten jenkkilässä vaalit hoidetaan. Henkilökohtaisuuksiin meneminen tietysti tekee vaalien seuraamisesta jännittävämpää, mutta olen itse niin perinteinen, että minulle suomalainen tyyli sopii paremmin. 

Jenni Haukio ylistää kirjassaan vuolaasti sotaveteraaneja ja aiheelle on omistettu suuri osa kirjan alusta. Vaikka en voi kylliksi tuoda esiin omaa arvotustani veteraaneja kohtaan, minulle kirjan muut osiot olivat mielenkiintoisempia. 

Presidentin puolisona Jenni Haukiota voi mielestäni parhaiten luonnehtia sanalla omistautunut. Olipa kyse sitten Kultarannan muotopuutarhan taideteoksesta tai turkistarhauksesta, hän on tuonut omia näkemyksiään ja mielipiteitä esille pontevasti, mutta tavalla joka kuitenkin sopii hänen asemaansa. 

Lennulle on tietysti omistettu osuutensa kirjasta. Koiralemmikki tuokin mielestäni presidentin jollain tavalla lähemmäksi kansaa, ja varsinkin Lennu sai osakseen myös kansainvälistä huomiota. Joka tapauksessa kirjan lukijalle (kuuntelijalle) tulee selväksi, että Lennu on ollut Jenni Haukiolle äärimmäisen tärkeä, jopa paras ystävä. Oman poikansa elämän  Jenni on rajannut pois kirjasta epäilemättä tarkoituksella. 

Jenni Haukion Sinun tähtesi täällä ei ole (onneksi) mikään paljastuskirja, vaan pikemminkin eräänlainen testamentti hänen työnsä jatkajalle ja Suomen kansalle. Annoin kirjalle Goodreadsissa neljä tähteä.  

 

     


   

Kommentit